VERTROUWD SINDS 2005 | SNELLE LEVERING |

Corset en bustier

Klassieker
Brooke
Corsetten
Underbust

Corset en bustier

Op lamor.nl vind je een grote collectie corsetten en bustiers. Beide woorden worden vaak door elkaar gehaald. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een corset en bustier?

Corsetten: rijgen maar!

Een corset trek je aan de achterzijde strak bijeen met een lange veter. Hierbij heb je wel hulp nodig. Daarom heeft een corset soms aan de voorzijde nog een extra sluiting zodat je het gemakkelijk zelf uit kan trekken. Verticale baleinen in een corset geven je lichaam voldoende steun. In vroeger tijden werd een corset vaak gedragen om een slanke taille te krijgen. Een wespentaille was in de 19e eeuw een teken van rijkdom.

Bustiers

Een bustier sluit je aan de achterzijde met haakjes, knoopjes, een ritssluiting of veters, soms ook aan de voorzijde. Vaak ook wordt een bustier door elastische stof of baleinen op haar plaats gehouden.

Korsetten of corsetten?

De benamingen van corsetten en bustiers worden nogal eens door elkaar gehaald, en eerlijk is eerlijk... wij zijn zelf geen haar beter. Ook bij lamor.nl vind je weleens een bustier terwijl het eigenlijk een corset is en andersom. En hoe spel je het nu eigenlijk: corset of korset? De Dikke van Dale zegt dat hetcorset met een "c" is.

Corsetten nu bovenkleding

Zowel corsetten als bustiers maken van oudsher deel uit van de onderkleding, maar tegenwoordig draag je ze gewoon als bovenkleding. Je kunt het dragen als clubwear, of uitgaanskleding, maar je mag het natuurlijk zelf ook beschouwen als erotische kleding. Wij vinden echter dat het aanbod van lamor.nl is te mooi om onder een shirtje te bedekken! Kijk en oordeel zelf!

Bekijk alle korsetten en bustiers bij lamor.nl