Kinky en BDSM stijl kleding, leer, latex, lak, lederlook, wetlook

 

 

Kinky seks is volkomen normaal. Het is gezond om je fantasieën te verkennen op een consensuele (voor beide partijen aanvaardbare) manier. Veel mensen genieten van kinky seks, en het gaat niemand iets aan behalve de betrokken partijen.

 

Wat is Kinky seks

Kinky seks is een verzamelnaam voor een hele reeks consensuele praktijken -- kinks genoemd -- die rollenspel, machtsdynamiek, of fetisjen omvatten. Kinky seks vereist directe communicatie tussen partners over verlangens en grenzen om er zeker van te zijn dat het voor alle betrokkenen een plezierige ervaring is.

Kinks kunnen eenvoudig of complex zijn en omvatten spanking, groepsseks, polyamorie (meerdere relaties), kostuums, exhibitionisme, en voyeurisme. Je kunt geïnteresseerd zijn in één bepaalde kink of in meerdere, of je kunt de voorkeur geven aan verschillende ervaringen, afhankelijk van de partner.

Kink kan voor partners vaak een manier zijn om gevoelens van intimiteit te vergroten. Sommige activiteiten kunnen echter gevaarlijk zijn, zoals slaan, zweepslagen, of bondage, en vereisen duidelijke afspraken tussen de partners over grenzen. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat elke vorm van kink spel prioriteit geeft aan de veiligheid en het comfort van de partners.

 

Wat is het verschil tussen kinky seks en BDSM?

BDSM is een breed acroniem dat staat voor zes componenten: bondage en discipline (B&D), dominantie en onderwerping (D&S), en sadisme & masochisme (S&M). Bij deze vorm van seksuele praktijk gaat het erom de controle te hebben of op te geven. Het is een soort kinky seks, maar kinky seks hoeft niet per se BDSM in te houden.

 

Mythes en misvattingen over kinky seks

Een misvatting over kinky seks is dat het niet OK is om nee te zeggen. Het is belangrijk te onthouden dat je in elke situatie altijd "nee" kunt zeggen. Zelfs als je van tevoren ergens mee instemde, is het helemaal prima om van gedachten te veranderen.

Een andere misvatting is dat kinky seks misbruik inhoudt. In tegenstelling tot deze gedachte hoort kinky seks geen enkele vorm van misbruik met zich mee te brengen. In plaats daarvan moet het een gelegenheid zijn voor partners om vertrouwen met elkaar op te bouwen.

Het is belangrijk om vaak met een partner te checken of de ervaring een positieve is.

Er zijn heel veel verschillende manieren om kinky seks te hebben. Er kan een ingewikkelde opstelling en veel accessoires bij komen kijken, of het kan heel eenvoudig zijn. Je kunt het monogaam doen (met slechts één partner), met meerdere partners, of in je eentje. Het wordt vaak gedefinieerd als seks die buiten de traditionele seksuele praktijken valt, maar dat is moeilijk te definiëren.

Kinky seks is volkomen normaal. Het is gezond om je fantasieën te verkennen op een consensuele (voor beide partijen aanvaardbare) manier. Veel mensen genieten van kinky seks, en het gaat niemand iets aan behalve de betrokken partijen.

 

Hoe kinky seks in relaties werkt

Zorg ervoor dat je langzaam begint, zodat je niet overweldigd raakt. Praat van tevoren met je partner over je verwachtingen. Dit kan een geweldige manier zijn om je fantasieën en verlangens te delen.

Het is ook belangrijk om te praten over wat je niet wilt dat er gebeurt, vooral over je specifieke grenzen. Bij sommige soorten kinky seks gaat het om een eenmalige scène, terwijl andere 24/7 zijn, wat betekent dat de partners voortdurend een rollenspel spelen als dominante en onderdanige. Het is belangrijk om te bespreken waar je je prettig bij voelt en wanneer je moet aangeven dat het te ver is gegaan.

 

Hoe Kinky Seks verkennen (solo of met partner)

Begin met jezelf voor te lichten over hoe je je gewenste ervaring veilig kunt uitvoeren. Onderzoek manieren om risico's tot een minimum te beperken en een plezierige tijd te hebben. Er zijn lessen, groepen, en meet-ups om anderen in de kink gemeenschap te leren kennen.

Stel jezelf een tempo in. Je hoeft niet meteen veel speelgoed te kopen. Het verkennen van een kink, vooral met een partner, kost tijd.

 

Veiligheidsadvies en speciale overwegingen

Het belangrijkste bij elke vorm van kinky spel is toestemming. Het is belangrijk dat partners van tevoren over hun grenzen praten en een veilig woord vaststellen voor als het te ver gaat. Dat woord moet iets zijn wat je gewoonlijk niet in bed zou zeggen.

Mensen moeten zich niet onder druk gezet voelen tot een of andere seksuele handeling. Kinky seks vereist duidelijke communicatie en vertrouwen, en kan je dichter bij je partner doen voelen.

Nazorg is een belangrijke manier voor partners om zich geestelijk en lichamelijk te binden na een intense seksuele ervaring. Dit kan bestaan uit het bespreken van reacties die ze op de scène hadden, knuffelen, en het verzorgen van lichaamsdelen die pijnlijk kunnen zijn van het seksspel.

Veel seksuele activiteiten dragen enig risico in zich, maar erotische verstikking (verstikking) is nooit veilig. Het kan leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood.

 

Wat is BDSM

BDSM is een term die gebruikt wordt om aspecten van seks te beschrijven die te maken hebben met dominantie, onderwerping en controle. De praktijk houdt meestal in dat de ene partner tijdens de seks een meer dominante rol op zich neemt, terwijl de andere meer onderdanig is. Het acroniem BDSM kan onderverdeeld worden in deze categorieën:

 

 • Bondage: Het beperken van de bewegingsvrijheid van een partner, bijvoorbeeld met touwen, handboeien, of andere boeien
 • Discipline: Afgesproken regels en straffen voor een dominante partner om controle uit te oefenen over een onderdanige partner
 • Dominantie: De daad van het tonen van dominantie over een lichamelijke partner, tijdens de seks of buiten de slaapkamer
 • Onderwerping: De daad van het tonen van onderdanigheid aan de handelingen en wensen van de dominante partner
 • Sadisme en Masochisme (of Sadomasochisme): Plezier dat een partner kan beleven aan ofwel het toebrengen van pijn (sadisme) ofwel het ontvangen van pijn (masochisme), lichamelijk of emotioneel

Hoewel dit de ruimere categorieën zijn, is er niet één manier om BDSM te beoefenen - verschillende soorten kunnen machtsspel, rollenspel, pijnspel, bondage, wax spel, edging, sensorische deprivatie, of vernedering omvatten.

Volgens een studie uit 2016 heeft bijna 47% van de vrouwen en 60% van de mannen wel eens gefantaseerd over het domineren van iemand in een seksuele context. Dezelfde studie stelde vast dat BDSM iets meer voorkwam bij paren in het LGBTQ spectrum, maar verder stelden de onderzoekers vast dat BDSM beoefend werd over verschillende leeftijden, geslachten, en etnische achtergronden.

 

Hoe BDSM werkt in relaties

Het beoefenen van BDSM in een relatie kan voor beide mensen plezierig zijn. Veel mensen die aan BDSM doen zien het als een vorm van bevrijding, een verkenning van vertrouwen, of een ruimte om fantasieën van onderdanigheid, kwetsbaarheid en controle uit te leven.

Uit een kleine studie bleek dat deelname aan een BDSM dynamiek stress kan verminderen en de stemming verbeteren. Ander onderzoek vond dat deelname aan gezonde BDSM scènes gevoelens van intimiteit tussen partners bevorderde. 

In een relatie met twee partners zal de een meestal de dominante rol spelen, terwijl de ander de onderdanige rol speelt. Een "switch" is een persoon die tussen de dominante en onderdanige rol heen en weer pendelt, afhankelijk van de partner en de context. Deze dominante en onderdanige dynamiek wordt vaak een top/bottom dynamiek genoemd. Hoewel de dominante partner of top meestal degene is die de controle overneemt bij spanking, bondage, zweepslagen, of andere seksuele scenario's, kan de onderdanige ook de controle behouden door van de top te eisen dat hij bepaalde rollen vervult of erop aandringen dat hij van rol wisselt.

 

Veiligheidsadviezen en speciale overwegingen

Het belangrijkste deel van BDSM is de daad van toestemming. Partners moeten er altijd voor zorgen dat iedereen enthousiast toestemming geeft en duidelijke grenzen schetst. Die grenzen kunnen worden vastgelegd in een formeel contract, een mondelinge overeenkomst, of een meer terloops gesprek over verlangens en grenzen.

Vanwege de intense aard van sommige BDSM scènes is het ook belangrijk om een veilig woord in te voeren. Als een partner zich ongemakkelijk voelt bij een deel van de ervaring, kan hij of zij het woord uitspreken om de huidige handeling te stoppen - of de seks helemaal te staken.

Een andere manier om over grenzen te onderhandelen is via het stoplichtsysteem. Elke kleur communiceert hoe een partner zich voelt en wat hij wil. Rood betekent dat ze willen dat de partner onmiddellijk ophoudt met wat hij aan het doen is. Geel betekent dat ze willen dat hun partner afremt, hetzij door lichamelijk ongemak, hetzij door het bereiken van een grens. Groen betekent dat ze het fijn vinden wat de partner doet, dat ze zich op hun gemak voelen, en dat ze willen dat het spel doorgaat.

Voordat je je inlaat met meer intense vormen van het erotische spel - zoals het gebruik van zwepen, geavanceerde bondage technieken, of seksspeeltjes - is het een goed idee om je eerst over deze praktijken te informeren, via lessen, boeken, of instructieve online inhoud.

Tenslotte kunnen partners die deelnemen aan BDSM oefenen in wat bekend staat als nazorg. Dit is wanneer partners na een scène voor elkaar zorgen, onder meer door te knuffelen, te hydrateren, samen te baden, of een andere kalmerende activiteit te doen. Het kan ook een gesprek inhouden over wat werkte, wat niet werkte, en hoe elke partner zich voelt. Deze nabespreking na het vrijen kan helpen om alle deelnemers lichamelijk, geestelijk en emotioneel te beschermen.

 

Hoe BDSM seks te verkennen

Als je geïnteresseerd bent in het proberen van BDSM, zijn er een aantal "lichte" BDSM praktijken die voor beginners een goed uitgangspunt kunnen zijn. Deze kunnen bestaan uit:

 

 • Haren trekken
 • Handboeien
 • Sjaal- of stropdas bondage
 • Blinddoeken
 • Een voorzichtige manier van spanken zoals een tik op de billen
 • Rollenspel

Het belangrijkste is dat je met je partner communiceert over je verlangens. BDSM omvat een breed scala aan seksuele activiteiten en dynamieken, en ieder mens zal BDSM anders benaderen. Wees eerlijk tegen je partner over wat je zoekt en waar je je prettig bij voelt.

 

Wat Is een Spuitend Orgasme (Squirting)

Eigenlijk hoort het niet echt thuis in de topic Kinky en BDSM maar voor de meeste mensen is er wel degelijk een verbinding met Kinky seks dus behandelen we het thema hier.

Squirten verwijst naar vocht dat tijdens het orgasme uit de vagina wordt uitgestoten. Niet alle vrouwen met een vagina spuiten tijdens een orgasme, en zij die dat wel doen spuiten misschien maar een deel van de tijd. Dit soort orgasme omvat een snelle uitwerping van urine uit de blaas.

Bij squirten komen soms ook afscheidingen uit de skene's klier. De skene's klieren worden soms de vrouwelijke prostaat genoemd omdat ze ongeveer hetzelfde functioneren als de mannelijke prostaat.

 

Andere namen voor een spuitend orgasme

Een spuitend orgasme wordt ook wel vrouwelijke ejaculatie genoemd. Maar deze term sluit niet-binaire en trans personen uit die niet vrouwelijk zijn maar wel een vagina hebben.

Een recente studie heeft aangetoond dat er een verschil is tussen squirten, vrouwelijke ejaculatie, en incontinentie tijdens de seks. De term squirten wordt echter in het dagelijks taalgebruik gebruikt om alle drie aan te duiden.

 

Wat is het verschil tussen een squirting orgasme, vrouwelijke zaadlozing, en seksuele incontinentie?

Bij alle drie deze verschijnselen komt er tijdens de seks vocht uit de blaas. Squirten is het uitstoten van urine tijdens een orgasme. Vrouwelijke ejaculatie is een uitstoting van zowel urine als een stof uit de skene's klieren. Seksuele incontinentie - ook wel coïtale incontinentie genoemd - is wanneer iemand tijdens de seks de controle over zijn blaas verliest.

Ejaculatie bij mensen met een vagina kan een kleine afgifte van een melkwitte vloeistof inhouden die er niet uitspuit. Bij spuiten daarentegen gaat het meestal om een groter volume. Het is mogelijk tegelijk te spuiten en te ejaculeren.

 

Mythes en misvattingen over squirting orgasmes

Mythe: Squirting is nep

Squirting bestaat echt. In feite hebben wetenschappers het verschijnsel gedocumenteerd. Er is echter meer onderzoek nodig om de precieze oorzaken van squirten en vrouwelijke ejaculatie vast te stellen.

Een deel van de onduidelijkheid over squirten is dat de skene's klieren van persoon tot persoon verschillen. Sommige mensen met een vagina hebben er geen, terwijl anderen er heel kleine hebben.

Mythe: Iedereen kan spuiten als ze dezelfde methode proberen

De ervaring van elke persoon met squirten is anders. Hoewel sommige methoden mensen meer kunnen laten squirten dan andere, is er niet één bewezen methode die elke persoon met een vagina doet squirten. Dit komt omdat elke vagina anders is. Zoals gezegd ontbreken in sommige vagina's de skene's klieren, waarvan gedacht wordt dat ze de vloeistof aanmaken die vrijkomt bij ejaculatie bij mensen met een vulva.

Mythe: Squirting Orgasmes gaan altijd gepaard met veel vocht.

Squirten is niet altijd een gebeurtenis met een hoeveelheid vocht dat de lakens doorweekt. Soms is het een klein druppeltje of een stroompje vocht.

De weergave van squirten in pornofilms toont vaak grote gutsen spuitende vloeistof. Pornoproducenten vervalsen sommige van deze voorstellingen voor een dramatisch effect. Alle hoeveelheden vocht bij squirten zijn volledig normaal. Squirten met verschillende hoeveelheden vocht is voor veel mensen een normale gebeurtenis tijdens de seks.

Mythe: Squirten of ejaculatie gebeurt alleen tijdens het orgasme

Sommige mensen kunnen spuiten of ejaculeren voor of na een orgasme. Squirten kan ook tegelijk met een orgasme optreden. Sommige mensen hebben ook meerdere momenten achter elkaar waarin ze spuiten, verspreid over een paar minuten.

 

Hoe het squirten te ontdekken

Verken het squirten alleen of met een partner om uit te vinden wat voor jou werkt.

Sommige seksdeskundigen raden aan de g-spot te stimuleren om een spuitend orgasme te bereiken. Neem, alleen of met een partner, de tijd om de g-spot op te zoeken met je vingers en/of seksspeeltjes. Druk op de g-spot kan je de behoefte doen voelen om te plassen.

Experimenteer met verschillende methoden om jezelf of je partner tot een spuitend orgasme te brengen met g-spot stimulatie. Enkele ideeën zijn:

 

 • Gebruik van seksspeeltjes die speciaal ontworpen zijn om de g-spot te stimuleren
 • Clitorale stimulatie combineren met g-spot stimulatie
 • Veel glijmiddel gebruiken
 • Op je pubococcygeale (bekken) spieren steunen als je een orgasme nadert<
 • Je vaginale spieren versterken met kegeloefeningen
 • Urineren voordat je een spuitend orgasme probeert te krijgen

 

 

Speciale aandachtspunten

Voor sommige mensen kan te veel druk zetten op de g-spot oncomfortabel aanvoelen. Luister naar je lichaam en doe wat goed voelt. Als je te gespannen bent kan het moeilijker zijn om te orgasme te krijgen of te spuiten.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren. Manage cookies