Kinky seks is wat jij ervan maakt

  • Geplaatst op
  • Door Dave Verschuren
  • 0
Kinky seks is wat jij ervan maakt

Kinky seks is volkomen normaal. Het is gezond om je fantasieën te verkennen op een consensuele (voor beide partijen aanvaardbare) manier. Veel mensen genieten van kinky seks, en het gaat niemand iets aan behalve de betrokken partijen.

Wat is Kinky seks

Kinky seks is een verzamelnaam voor een hele reeks consensuele praktijken -- kinks genoemd -- die rollenspel, machtsdynamiek, of fetisjen omvatten. Kinky seks vereist directe communicatie tussen partners over verlangens en grenzen om er zeker van te zijn dat het voor alle betrokkenen een plezierige ervaring is.

Kinks kunnen eenvoudig of complex zijn en omvatten o.a. spanking, groepsseks, polyamorie (meerdere relaties), kostuums, exhibitionisme, en voyeurisme. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een voorliefde hebben voor sperma, of juist voor het vrouwelijk ejaculaat. Of gefascineerd zijn door anale seks, fisting of een bepaalde stof zoals leer. Je kunt geïnteresseerd zijn in één bepaalde kink of in meerdere, of je kunt de voorkeur geven aan verschillende ervaringen, afhankelijk van de partner.

Kink kan voor partners vaak een manier zijn om gevoelens van intimiteit te vergroten. Sommige activiteiten kunnen echter gevaarlijk zijn, zoals slaan, zweepslagen, of bondage, en vereisen duidelijke afspraken tussen de partners over grenzen. Het is belangrijk ervoor te zorgen dat elke vorm van kink spel prioriteit geeft aan de veiligheid en het comfort van de partners.

 

Wat is het verschil tussen kinky seks en BDSM?

BDSM is een breed acroniem dat staat voor zes componenten: bondage en discipline (B&D), dominantie en onderwerping (D&S), en sadisme & masochisme (S&M). Bij deze vorm van seksuele praktijk gaat het erom de controle te hebben of op te geven. Het is een soort kinky seks, maar kinky seks hoeft niet per se BDSM in te houden.

 

Mythes en misvattingen over kinky seks

Een misvatting over kinky seks is dat het niet OK is om nee te zeggen. Het is belangrijk te onthouden dat je in elke situatie altijd "nee" kunt zeggen. Zelfs als je van tevoren ergens mee instemde, is het helemaal prima om van gedachten te veranderen.

Een andere misvatting is dat kinky seks misbruik inhoudt. In tegenstelling tot deze gedachte hoort kinky seks geen enkele vorm van misbruik met zich mee te brengen. In plaats daarvan moet het een gelegenheid zijn voor partners om vertrouwen met elkaar op te bouwen.

Het is belangrijk om vaak met een partner te checken of de ervaring een positieve is.

Er zijn heel veel verschillende manieren om kinky seks te hebben. Er kan een ingewikkelde opstelling en veel accessoires bij komen kijken, of het kan heel eenvoudig zijn. Je kunt het monogaam doen (met slechts één partner), met meerdere partners, of in je eentje. Het wordt vaak gedefinieerd als seks die buiten de traditionele seksuele praktijken valt, maar dat is moeilijk te definiëren.

Kinky seks is volkomen normaal. Het is gezond om je fantasieën te verkennen op een consensuele (voor beide partijen aanvaardbare) manier. Veel mensen genieten van kinky seks, en het gaat niemand iets aan behalve de betrokken partijen.

 

Hoe kinky seks in relaties werkt

Zorg ervoor dat je langzaam begint, zodat je niet overweldigd raakt. Praat van tevoren met je partner over je verwachtingen. Dit kan een geweldige manier zijn om je fantasieën en verlangens te delen.

Het is ook belangrijk om te praten over wat je niet wilt dat er gebeurt, vooral over je specifieke grenzen. Bij sommige soorten kinky seks gaat het om een eenmalige scène, terwijl andere 24/7 zijn, wat betekent dat de partners voortdurend een rollenspel spelen als dominante en onderdanige. Het is belangrijk om te bespreken waar je je prettig bij voelt en wanneer je moet aangeven dat het te ver is gegaan.

 

Hoe Kinky Seks verkennen (solo of met partner)

Begin met jezelf voor te lichten over hoe je je gewenste ervaring veilig kunt uitvoeren. Onderzoek manieren om risico's tot een minimum te beperken en een plezierige tijd te hebben. Er zijn lessen, groepen, en meet-ups om anderen in de kink gemeenschap te leren kennen.

Stel jezelf een tempo in. Je hoeft niet meteen veel speelgoed te kopen. Het verkennen van een kink, vooral met een partner, kost tijd.

 

Veiligheidsadvies en speciale overwegingen

Het belangrijkste bij elke vorm van kinky spel is toestemming. Het is belangrijk dat partners van tevoren over hun grenzen praten en een veilig woord vaststellen voor als het te ver gaat. Dat woord moet iets zijn wat je gewoonlijk niet in bed zou zeggen.

Mensen moeten zich niet onder druk gezet voelen tot een of andere seksuele handeling. Kinky seks vereist duidelijke communicatie en vertrouwen, en kan je dichter bij je partner doen voelen.

Nazorg is een belangrijke manier voor partners om zich geestelijk en lichamelijk te binden na een intense seksuele ervaring. Dit kan bestaan uit het bespreken van reacties die ze op de scène hadden, knuffelen, en het verzorgen van lichaamsdelen die pijnlijk kunnen zijn van het seksspel.

Veel seksuele activiteiten dragen enig risico in zich, maar erotische verstikking (verstikking) is nooit veilig. Het kan leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood.

Voor Kinky seks kun je eigenlijk alle speeltjes gebruiken, de meer gespecialiseerde speeltjes vind je hier:
https://www.lamor.nl/kinky-bdsm-style/kinky-bdsm-playtoys/

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »